clanak False

Susret gradonačelnika i kardinala Josipa Bozanića

01.02.2019.
U prostorijama Nadbiskupskog duhovnog stola održan je u petak 1. veljače 2019. godine sastanak Mješovitog povjerenstva za suradnju Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba.

Na početku sastanka nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, pozdravio je članove Povjerenstva te izrazio dobrodošlicu predstavnicima Grada Zagreba, predvođenih gradonačelnikom, gospodinom Milanom Bandićem.

S obzirom na to da će 10. i 11. rujna ove godine biti 25 godina od prvog pohoda svetoga pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj, na sastanku se razgovaralo o načinu na koji bi Zagrebačka nadbiskupija i Grad Zagreb mogli obilježiti ovu obljetnicu te ostaviti za to prigodan spomen.

U tom smislu dodijeljeni su zadaci članovima Povjerenstva za pripremu mogućih prijedloga obilježavanja tog događaja važnog u povijesti Zagrebačke nadbiskupije, Grada Zagreba, ali i Republike Hrvatske.

Uz gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića, sastanku su prisustvovali g. Stipo Zeba, posebni viši savjetnik gradonačelnika, g. Ivica Rovis, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba, g. Damir Lasić, pročelnik Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada, g. Vladimir Bodulić, voditelj Službe za evidenciju imovine Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada i gđa. Novela Rimay Ferenčak, voditeljica Odjela za urbanističke planove uređenja Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Uz kardinala Bozanića sastanku su sa strane Zagrebačke nadbiskupije prisustvovali preč. Tomislav Subotičanec, delegirani predsjednik Povjerenstva za odnose Zagrebačke nadbiskupije s Gradom Zagrebom i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola, mons. Stjepan Večković, kancelar Nadbiskupskog duhovnog stola, mons. Zlatko Koren, župnik župe sv. Blaža i dekan Gornjogradskog dekanata, preč. Konrad Žižek, nadbiskupijski ekonom, preč. Ivica Budinšćak, ravnatelj Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika i gospođa Danijela Rupčić, tajnica Povjerenstva za odnose Zagrebačke nadbiskupije s gradom Zagrebom.

Gradske vijesti