clanak False

Susret gradonačelnika s beogradskim nadbiskupom mons. Stanislavom Hočevarom

22.01.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u palači Dverce primio beogradskog nadbiskupa mons. Stanislava Hočevara i njegovog tajnika vlč. Mihaela Sokola koji u Zagrebu sudjeluju na 59. teološko-pastoralnom tjednu.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo kako mu je bila čast ugostiti nadbiskupa Hočevara te mu je zahvalio na svemu što čini za Hrvate u Srbiji. U Zagrebu živimo svi zajedno, točnije živimo multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost. Želim da se u Beogradu kao i u Zagrebu svaki čovjek sretno i da se nitko ne osjeća suvišnim, zaključio je gradonačelnik.

Katolička crkva u Srbiji je manjinska, a u našoj nadbiskupiji živi preko dvadeset različitih nacionalnih grupa od kojih je udio Hrvata najveći. Upravo zbog toga izražavam radost i zahvalnost da smo danas mogli biti zajedno, rekao je nadbiskup Hočevar.

Nadbiskup je, također, dodao kako se zbog specifičnog položaja u Beogradu jako trudi da svaki čovjek sačuva svoj nacionalni i konfesionalni identitet. Zbog toga mi je drago da nas gospodin gradonačelnik razumije, posjećuje i da s nama uspostavlja kontakte, a naša je glavna zadaća da učinimo sve kako bi došlo do što većeg jedinstva, naglasio je nadbiskup.
 

Gradske vijesti - 2019.