clanak False

Susret gradonačelnika Zagreba i Novog Sada

24.09.2019.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u palači Dverce delegaciju grada Novog Sada, predvođenu gradonačelnikom Milošem Vučevićem. Srpska delegacija nalazi se u službenom dvodnevnom posjetu Zagrebu, a ovo je nakon četiri godine drugi susret dvojice gradonačelnika.

Izrazivši srdačnu dobrodošlicu dragim gostima u glavni grad Hrvatske, gradonačelnik Bandić istaknuo je kako je povijest hrvatsko-srpskih odnosa je slojevita i bremenita: Povijest ne možemo mijenjati ni utjecati na nju, ali na budućnost možemo i njoj se moramo okrenuti. Mir i stabilnost u regiji preduvjet je da idemo dalje.

Multikulturalnost, multietičnost i multikonfesionalnost koje zagovaramo i živimo u Zagrebu i Novom Sadu su putokaz svim gradovima i u Hrvatskoj i u Srbiji, pa i u Europi, zaključio je zagrebački gradonačelnik.

Otvoreno smo razgovarali o svim temama, od onih koje se tiču gradova – lokalnih i komunalnih, do općih stvari koje se dotiču srpsko-hrvatskih odnosa, rekao je gradonačelnik Vučević te nastavio: Ima mnogo mjesta za suradnju između Zagreba i Novog Sada. Zagreb je u nekim stvarima otišao dalje od Novog Sada. Postoje izazovi oko deponija, pročistača, javnog prijevoza, održavanja sportskih objekata, financiranja sportskih klubova, općenito teme zajedničke svim gradovima. Ali najvažniji su međuljudski odnosi.

Nema uspjeha za ovaj dio Europe ako ne surađujemo i ako nismo usmjereni prema istom cilju. Muče nas isti problemi što se tiče odlaska ljudi, tome smo posvetili dosta vremena. Razgovarali smo kako zadržati ljude na ovim prostorima i stvoriti bolje uvjete kako bi djeca vidjela budućnost i perspektivu u našim gradovima, dodao je gradonačelnik Vučević. Novosadski gradonačelnik upisao se u knjigu dojmova te istaknuo kako je gradonačelnik Bandić uvijek dobrodošao u Novi Sad i izrazio nadu u njegov skori posjet.

Gradske vijesti - 2019.