clanak False

Svečana proslava 350. obljetnica Sveučilišta u Zagrebu

03.11.2019.
U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održana je Svečana proslava 350. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu, a među visokim državnim uzvanicima proslavi je prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Zagrebačko sveučilište svojim je nastavnim, stručnim i znanstvenim djelovanjem tijekom proteklih 350 godina postao nezamjenjivi dio nacionalne prosvjetne i pedagoške tradicije, istaknuo je gradonačelnik Bandić. U današnje vrijeme izazov sveučilišne djelatnosti ne sastoji se samo u obrazovanju i prenošenju znanja novim generacijama, već i u pružanju poticaja mladim ljudima da se u budućnosti, nakon završetka svog sveučilišnog obrazovanja, bore za pravedno društvo, da brane slobodu misli i kritičnost uma te zagovaraju vrijednosti demokratske političke kulture.

U nadi da će ovo Sveučilište i u budućnosti nesebično dijeliti znanje, cijeniti pogled unaprijed i kritičnost misli, čestitam svima koji se osjećaju dijelom Sveučilišta u Zagrebu njegov 350. rođendan te želim puno uspjeha u budućem radu. 
 

Gradske vijesti - 2019.