clanak False

Svečana sjednica Savjeta mladih Grada Zagreba

09.10.2019.
Danas je u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, a u povodu Svjetskog dana mentalnog zdravlja   održana svečana sjednica Savjeta mladih Grada Zagreba.

Osnovni cilj sjednice je vrednovanje ideja mladih, a prisutne je pozdravila zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić te je voditeljici Centra za mlade Grada Zagreba Mateji Kušić uručila priznanje Mladi gradonačelnik Grada Zagreba 2019.

Čestitajući novoizabranoj mladoj gradonačelnici, zamjenica je rekla da Grad u svome Odjelu za mlade prati i podupire rad Savjeta. Od mnoštva pristiglih prijava s izrazito kreativnim i inovativnim idejama i pristupima radu s mladima u cilju poboljšanja položaja mladih, kao i radi preuzimanja odgovornosti mladih u kreiranju politika Grada, posebno mi je drago da je izabran upravo Matejin koncept. Razlog Matejina izbora je što je u svome prijedlogu programa posebnu pažnju posvetila mentalnomu zdravlju mladih.

Voditeljica Kušić je objasnila da se na natječaj za mladu gradonačelnicu prijavila zato što i sama radi s mladima. Centar surađuje s tridesetak udruga koje provode i organiziraju različite radionice i aktivnosti, a koje su u cijelosti besplatne i namijenjene mladim ljudima od 15 do 30 godina. Jedan od mojih zadataka je da promoviram potrebe mladih i da se zalažem za njih, istaknula je i dodala da Gradu predlaže da centre za mlade financijski više podržava. Smatram kako bi tada mladi mogli lakše ostvariti svoje želje te otkriti vlastite talente i potencijale.

Ovim smo datumom održavanja sjednice htjeli naglasiti važnost isticanja programa i potrebe da se aktivnosti povezanih s mentalnim zdravljem mladih ojačaju, napomenuo je predsjednik Savjeta mladih Grada Zagreba Petar Jurišin te je  naglasio  dobru i kvalitetnu suradnju Savjeta s Gradom Zagrebom koji je uvijek imao sluha za brojne ideje mladih.
 
Mladu gradonačelnicu kandidirala je udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom „Zamisli“, a izabrali smo je zbog njezinih dosadašnjih aktivnosti vezanih za mlade te na temelju dvaju projekata o unaprjeđenju života mladih u Zagrebu koje je iznijela u motivacijskom eseju „Da sam ja gradonačelnica“, kazao je.

Na sjednici je zaključeno kako rad s mladim ljudima ne uključuje samo rad u školama već da  mogućnost rada s mladima treba biti otvorena za sve, a u budućnosti će se intenzivnije promovirati kultura rada s mladima u Gradu Zagrebu.
 

Gradske vijesti - 2019.