clanak False

Svečana sjednica Znanstveno-nastavnog vijeća i obilježavanje Dana Hrvatskih studija

14.11.2019.
Danas je u Znanstveno-sveučilišnome kampusu Borongaj održana svečana sjednica Znanstveno-nastavnog vijeća u povodu Dana Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.    

Ova visokoobrazovna i znanstvenoistraživačka ustanova obilježava 27 godina rada, a u njoj se izvode preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studijski programi iz društvenih i humanističkih znanosti te iz interdisciplinarnih znanstvenih područja radi proučavanja hrvatskog društva i afirmacije hrvatske kulture, obrazovanja i znanosti.

Osobito nam je drago što je upravo u Zagrebu ova zajednica svojim akademskim djelovanjem u svojoj kratkoj povijesti postala prepoznatljiva po vlastitome akademskom dignitetu. Potičući mlade ljude da se bave proučavanjem hrvatskog društva i povijesti, ona dodatno doprinosi višestoljetnoj tradiciji Sveučilišta u Zagrebu koje ove godine slavi 350. rođendan, naglasila je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić.

Rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras je istaknuo da je status Hrvatskih studija s programima iz hrvatske filozofije, povijesti, kulture i društva neupitan, a svim je zaposlenicima  poželio još mnogo uspjeha u radu.
 

Gradske vijesti - 2019.