clanak False

Svečanost dodjele nagrada u povodu 53. obljetnice Udruge invalida rada

26.09.2019.
Danas su u hotelu Antunović dodijeljene nagrade, priznanja i zahvalnice u povodu 53. obljetnice Udruge invalida rada, a na kojoj je sve nazočne pozdravio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.  
                                         

Udruga invalida rada Zagreba UIR je utemeljena 1966., a  invalide rada okuplja u jedinstvenu organizaciju na području Zagreba i Zagrebačke županije. Aktivna je u borbi za poboljšanje i unaprjeđenje kvalitete života invalida rada, ali i svih ostalih osoba s invaliditetom.

Osobita mi je čast pozdraviti vas na ovako važnome događaju jer obilježavanje 53. obljetnice Udruge je prilika za novu sinergiju u ostvarivanju zajedničkih ciljeva, napretka i ideala, istaknuo je gradonačelnik Bandić pa je dodao da Grad Zagreb sustavno i dugi niz godina  financijski i stručno podupire rad i djelovanje Udruge u njezinim brojnim i dugogodišnjim aktivnostima. Na taj način slijedimo misiju naprednoga, civiliziranog i humanog društva u kojem se stvara i potiče ozračje za poštivanje temeljnoga ljudskog prava –  prava na „vidljivost“ u društvenoj zajednici.

Predsjednica UIR Nada Vorkapić je kazala da se mnogo truda ulaže u pomoć i rad s članovima. Upravo održanom tribinom (Ne)vidljivi htjeli bismo skrenuti pozornost da je mnogo osoba s tjelesnim oštećenjima nevidljivo golim okom te se smatra kako mi nismo osobe s invaliditetom. Takva pretpostavka im, kazala je, često uzrokuje brojne neugodnosti zbog nerazumijevanja i manjka tolerancije okoline u kojoj žive.

Gradonačelnik je u znak zahvale proglašen počasnim predsjednikom UIR Zagreba, a dr. sc. Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ "Dr. Andrija Štampar" počasnim članom Udruge.

Gradske vijesti - 2019.