clanak False

Tatyana Bakalchuk kod gradonačelnika

01.10.2019.
Gradonačelnik Milan Bandić je u palači Dverce primio osnivačicu i direktoricu tvrtke Wildberries Tatyanu Bakalchuk sa suprugom. Uspješna poslovna žena i vlasnica najveće ruske online trgovine boravi u višednevnome posjetu Zagrebu na poziv hrvatske modne dizajnerice Aleksandre Dojčinović.

Sastanku su osim gospođa Bakalchuk i Dojčinović nazočile: zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić.

U izjavi za medije nakon sastanka ruska gošća je izrazila svoje oduševljenje ljepotom grada i gostoljubivosti Zagrepčana, ali i nadu u skoru poslovnu suradnju.

Martina Bienenfeld je rekla da je iznimno zadovoljstvo biti domaćin gospođi Bakalchuk i njezinu suprugu: Drago nam je da su impresije gđe Bakalchuk o gradu i o Hrvatskoj tako pozitivne. Međutim, najinteresantnija stvar je da ona zapošljava preko 27 000 radnika u najvećoj ruskoj online trgovini koja posluje s više od 15 000 brendova. Želim zahvaliti i našoj modnoj dizajnerici i stilistici Aleksandri Dojčinović, prijateljici gospođe Tatyane, a koja je zaslužna što je ova iznimna žena stigla u Zagreb.

Nadam se da će se dobri dojmovi prenijeti u Rusiji i da će se naći način da investirate u Zagreb, zaključila je direktorica Turističke zajednice.

Sretna sam i počašćena što je Tatyana prihvatila moj poziv i što je došla u Zagreb, istaknula je dizajnerica Dojčinović te je dodala: Svakako trebamo da Hrvatsku posjećuje što više ovakvih žena jer naše mlade djevojke trebaju uzor kakav im pruža Tatyana.

Tatyana Bakalchuk bivša je učiteljica engleskog jezika i majka četvoro djece, koja je posao vrijedan milijardu dolara započela u dvadesetim godinama iz vlastitog stana, dok je bila na porodiljnom dopustu.

 

Gradske vijesti - 2019.