clanak False

U naselju Sopnica Jelkovec prvi vrtić s bazenom

Uz prigodni program i simbolično rezanje vrpce danas je u Sopnici Jelkovec, otvoren dječji vrtić En ten tini, suvremeno zdanje jedinstveno u Zagrebu i RH po visokim pedagoškim standardima i po tome što ima bazen.
13.05.2009.

Novi vrtić u naselju Sopnica Jelkovec


Uz prigodni program u izvedbi mališana iz dječjih vrtića Šegrt Hlapić, Sesvete i Leptir, te simboličnim rezanjem vrpce, danas je u Sopnici Jelkovec, otvoren dječji vrtić En ten tini, suvremeno zdanje u koje je ZG Holding investirao 39 milijuna kuna.

Ponosan sam na ovo naselje, projekt koji su mnogi napadali i još uvijek napadaju, ali danas o njegovoj kvaliteti svjedoče rezultati. Imamo naselje koje nije stanogradnja nego gradogradnja, imamo i vrtić, jedinstveni objekt u Zagrebu i Hrvatskoj koji ima bazen i odgovara najmodernijim svjetskim pedagoškim standardima – rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u prigodi otvaranja jednokatnice u kojoj će se zaposliti 102 djelatnika među kojima 58 odgajatelja.

Kako se čulo, u pripremi je formiranje još devet odgojnih skupina koje bi s radom trebale početi od 1. rujna. Suvremeno zdanje u Sopnici Jelkovec prvenstveno je namijenjeno djeci naselja, ali ako se ukaže potreba i bude dovoljno mjesta, njegova će se vrata otvoriti i drugoj djeci s područja Sesveta.


Gradske vijesti - 2009.