clanak False

Uklanja se konstrukcija terase na Cvjetnom trgu

Do sutra navečer sporna će terasa na Cvjetnome trgu biti uklonjena, najavio je gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za medije održanoj na Trgu Petra Preradovića.
06.10.2016.
Do sutra navečer sporna će terasa na Cvjetnome trgu biti uklonjena, najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za medije održanoj jutros na Trgu Petra Preradovića, te zahvalio građanima i novinarima  što su ukazali na ovaj problem. 

Gore nego pogriješiti je inzistirati na pogrešci, kao gradonačelnik snosim odgovornost i kad moji suradnici pogriješe. Odgovorni će biti suspendirani i nadam se da će shvatiti gdje su pogriješili. Ne može se ovakva montaža napraviti na Cvjetnome, ovo je poput kuće, a ne terase, već sutra navečer ovoga više neće biti – rekao je gradonačelnik.

Također je najavio kako će druge terase na Cvjetnome ostati do proljeća iduće godine kada će Grad, u dogovoru sa strukom i građanima te na temelju arhitektonskog natječaja, pronaći dugoročno rješenje za ovaj problem. U međuvremenu će se izdati nova rješenja s novom kvadraturom za postojeće terase tri ugostiteljska objekata na Cvjetnome.

Podsjetimo, neki su građani jučer upozorili na montažne terase od čelika ispred pravoslavne crkve između kojih je teško prolaziti i koje zaklanjaju kamene klupe na rubnom zidu crkve.

Gradske vijesti - 2016.