clanak False

Uručena odličja najboljim sportskim savezima Ususret Savi 2020.

15.09.2019.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uručio je nagrade najboljim sportskim savezima koji su sudjelovali u natjecanju Ususret Savi 2020., u okviru prve ljetne manifestacije koja se održala na obalama zagrebačke rijeke. Zagrepčani zadnjih pedesetak godina bježe od Save, još od poplave 1964., i ovo je prvi pokušaj da, barem preko ljeta, vratimo Zagrepčane na obalu Save, istaknuo je gradonačelnik te zahvalio svim gradskim uredima i sportskim savezima koji su sudjelovali u organizaciji zanimljivog programa na obalama Save.

Od 19 sportskih saveza, sudionika različitih natjecanja, naročito su se istaknuli dobitnici pokala: Zagrebački savez sportske rekreacije Sport za sve je organizirao nordijsko hodanje i vježbanje uz muziku, dok je Zagrebački zrakoplovni savez osmislio najatraktivniji program manifestacije – besplatni paragliding iznad Save, kao i prezentaciju mikrolakih i ultralakih letjelica, paraglidinga i padobranstva.

Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom je u osam termina tijekom trajanja manifestacije prezentirao Univerzalnu sportsku školu za djecu s teškoćama u razvoju i korektivnu gimnastiku za slijepe i slabovidne.

Kajakaški savez Zagreba je organizirao besplatnu Malu školu raftanja i povremene spustove od Podsusedskog mosta do Željezničkog mosta na A lokaciji, kao i natjecanje u kajaku za 75 natjecatelja u različitim kategorijama.

Zagrebački odbojkaški savez je organizirao Turnir gradskih četvrti u odbojci na pijesku na kojem je nastupilo 11 mješovitih odbojkaških ekipa, a pobjedila je ekipa iz Sigeta. 
Zagrebački badmintonski savez je organizirao prezentaciju air badmintona, novog sporta za igranje s lopticom otpornom na sve vremenske uvjete i na svim terenima, kao i turnir u badmintonu na pijesku.

Zagrebački veslački savez je organizirao utrku u veslanju, a Zagrebački rukometni savez treninge i školu rukometa.

Nakon uručenja nagrada, u izjavi za medije zagrebački gradonačelnik je naglasio: Sve što vrijedi u životu – traje. Pa tako i projekt Zagreb na Savi. Dodao je da treba biti strpljiv, i metodom korak po korak vratiti povjerenje Zagrepčana u svoju rijeku, nakon čega će projekt zaživjeti na način kako je to izvorno zamišljeno.

Zadnji dan Ljeta na Savi odigrani su turniri u rukometu i odbojci te badmintonu na pijesku, a održana su i natjecanja u kajaku i u veslanju. Kod Hendrixovog mosta nastupili su dječji zborovi Kikići, Genijalci, Zagrepčanke&Dečki te solistice međunarodnog natjecanja Zagifest.

Gradske vijesti - 2019.