clanak False

Voditelj liječničke službe nogometnog kluba Real Madrid kod gradonačelnika

07.06.2019.

Tijekom službenog posjeta Zagrebu zbog sudjelovanja na Simpoziju nogometne medicine, voditelj liječničke službe nogometnog kluba Real Madrid dr. Niko Mihić, inače rođeni Zagrepčanin, danas se u zgradi Gradske uprave sastao s gradonačelnikom Milanom Bandićem i njegovim suradnicima.

Dr. Mihić je jedan od poznatijih svjetskih sportskih liječnika, a na jednodnevnome Simpoziju nogometne medicine što se održava danas u Hrvatskome liječničkom zboru i kojeg organiziraju Zdravstveno veleučilišta u Zagrebu i Hrvatsko društvo za nogometnu medicinu je glavni predavač.

S obzirom da Hrvatska slovi kao velika sila u međunarodnome sportu i da se može pohvaliti s puno sportaša na samome vrhu, sportska medicina je segment zdravstvene zaštite koju želimo razvijati. Razmjena iskustava s liječnikom velikog Reala iz Madrida zasigurno će doprinijeti razvoju hrvatske sportske medicine te unaprjeđenju metoda liječenja vrhunskih sportaša, nakon sastanka je izjavio pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. Vjekoslav Jeleč.

Osim dr. Mihića, na Simpoziju sudjeluju i drugi hrvatski sportski liječnici: Boris Nemec, Vladimir Ivančev, Tomislav Vlahović, Igor Čerenšek, Igor Jukić, Ivana Barišić i Mirela Marić.


Gradske vijesti - 2019.