clanak False

Vukovar i Škabrnja u Zagrebu - 28 godina poslije

14.11.2019.
U auli gradske uprave, simboličnim paljenjem lampiona, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu Lidije Jantol, kćeri poginulog vukovarskog branitelja otvorio je izložbu Vukovar i Škabrnja u Zagrebu – 28 godine poslije.

Izložba je postavljena  u organizaciji udruge Vukovarske majke, Saveza udruga obitelii zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, udruge Hrvatski Feniks, Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata te Kluba veterana 148. brigade HV-a.

Velika nam je čast da upravo u Gradskoj upravi Grada Zagreba možemo otvoriti ovu Izložbu, budući da je tragedija koja je zadesila Vukovar i Škabrnju zasigurno jedna od najvećih tragedija hrvatskog naroda, rekao je gradonačelnik Bandić. Mržnja razara i ubija, oprost je smiraj duše, a zaborav gubljenje identiteta. Ne smijemo nikada zaboraviti i ne daj Bože da se ikada ponovi, naglasio je gradonačelnik.

Ljiljana Alvir predsjednica  Saveza udruga obitelji Zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja istaknula je da je cilj izložbe potaknuti građane grada Zagreba da u svojim mislima odaju počast žrtvama za sve ono što su učinili za domovinu. Ovdje u Gradskoj upravi ostavili smo izrađene bijele golubice na kojima posjetitelji mogu napisati osobne poruke vezane uz stradanja Vukovara i Škabrnje, a mi ćemo ih nakon zatvaranja izložbe proslijediti na potrebne adrese, kazala je predsjednica Saveza. Izložba je otvorena do 23. studenoga.

Gradske vijesti - 2019.