clanak False

Zagreb još uredniji

Petnaest komunalnih izvidnika, koji će prvenstveno biti zaduženi za urednost i očuvanje gradskih trgova i parkova danas je službeno započelo s radom u okviru Službe komunalnog redarstva.
15.10.2008.


Danas službeno započinje s radom petnaest komunalnih izvidnika u Službi komunalnog redarstva Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne i stambene poslove i promet, čulo se na njihovu današnjem predstavljanju u Gradskom poglavarstvu.
Gradonačelnik Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo što je ideja o komunalnim izvidnicima, koji će prvenstveno biti zaduženi za urednost i očuvanje gradskih trgova i parkova, nakon šest mjeseci realizirana. Zaželjevši novim djelatnicima uspjeh u radu, gradonačelnik je naglasio da, unatoč tome što je Zagreb po čistoći među prvim gradovima u Europi, treba uložiti još više napora da bude čišći, bolji i ljepši, te da, u punom sjaju, dođu do izražaja njegove kulturne i povijesne znamenitosti.
Prema riječima pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje Davora Jelavića i načelnika Odjela komunalnog redarstva Gorana Bošnjaka, javni natječaj za komunalne izvidnike raspisan je prije pet mjeseci, a, nakon temeljite provjere, od pedesetak prijavljenih izabrano je petnaest osoba koje će prije početka rada proći edukaciju. Njihov će posao biti stalna kontrola poštivanja komunalnog reda na javnim površinama, od očuvanja devastacije parkova, spomenika i gradskih fasada, kontrole poštivanja komunalnih odredbi o kućnim ljubimcima, nepropisnog postavljanja reklama, do obveznog uklanjanja snijega i leda u zimskim mjesecima. Uz dnevne izvještaje potkrijepljene fotografijama bit će to velika pomoć već postojećoj Službi komunalnog redarstva, a nastojat će se na tome da na terenu, uz komunalnog izvidnika, bude i kontakt-policajac kako bi se dobilo na učinkovitosti.


Gradske vijesti - 2008.