clanak False

Zaključci Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

13.03.2020.
Danas je u poslijepodnevnim satima u Uredu za upravljanje u hitnim situacijama održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, a na kojoj su osim članova Stožera prisustvovali i pročelnici gradskih upravnih tijela. Nakon rasprave vezane za razvoj epidemiološke situacije, preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i odluke Vlade Republike Hrvatske, Stožer civilne zaštite Grada Zagreba zaključio je:
1.     Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. prekida se redoviti odgojno - obrazovni proces u dječjim vrtićima te u osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba. Zaposleni u odgojno-obrazovnim ustanovama dužni su biti na radnim mjestima. Roditelji djece rane i predškolske dobi, te učenika osnovnih škola od I. do IV. razreda koji ne mogu osigurati čuvanje, mogu dovesti djecu u pripadajuće odgojno obrazovne ustanove.
2.    Kulturne ustanove, kina i druga mjesta okupljanja trebaju poštivati preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske vezane za higijenske standarde i  brojku do 100 osoba na takvim mjestima uključujući zaposlenike.
3.    Noćni klubovi i ugostiteljski objekti također trebaju poštivati preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, preporučenu brojku do 100 osoba uključujući  zaposlenike te higijenske standarde.
4.    Do daljnjeg se otkazuju sve sportske priredbe i natjecanja. Sportski objekti u gradu Zagrebu koristiti će se samo za treninge vrhunskih sportaša uz pridržavanje svih higijenskih i sigurnosnih  uputa, a korištenje objekata za rekreaciju i edukaciju nije dopušteno do daljnjega.
 
Stožer civilne zaštite Grada Zagreba poziva građane na odgovorno ponašanje sukladno uputama nadležnih tijela, a organizatore skupova i svih drugih događanja na striktno pridržavanje i praćenje preporuka.
Jedini cilj svih preporuka je zaštita zdravlja svakoga nas, odnosno svih članova zajednice.
 

Aktualnosti