clanak False

Zamjenica gradonačelnika primila izaslanstvo Općine Medulin

Zamjenica gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić primila je danas, u Gradskom poglavarstvu, izaslanstvo Općine Medulin predvođeno načelnikom Emilom Jukopilom u povodu obilježavanja 140. godišnjice rođenja i 80. godišnjice smrti dr. Ivana Zuccona.
07.10.2008.


U povodu obilježavanja 140. godišnjice rođenja i 80. godišnjice smrti dr. Ivana Zuccona, zamjenica gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić primila je u Gradskom poglavarstvu izaslanstvo Općine Medulin predvođeno načelnikom Emilom Jukopilom.
Zamjenica gradonačelnika izrazila je zadovoljstvo što i naš grad sudjeluje u obilježavanju ovih obljetnica budući je dr. Ivan Zuccon bio značajna povijesna ličnost poznata po borbi za nacionalna prava istarskih Hrvata, a i veliki župan zagrebačke oblasti od 1924. do 1925. te, na taj način, poveznica između Medulina i Zagreba.
Zahvalivši se tom prigodom na zajedničkom polaganju vijenaca na grobu dr. Ivana Zuccona na zagrebačkom groblju Mirogoj, načelnik Općine Medulin istaknuo je da mu je drago što će gđa Kuhta Jeličić u popodnevnim satima, u Medulinu, prisustvovati prigodnom programu i otkrivanju skulpture njihovom istaknutom sugrađaninu, koju je izradio akademski kipar Mate Čvrljak.
Osim načelnika Općine Medulin Emila Jukopile, Zagreb su posjetili i član Poglavarstva Ivica Rogulj i Vedrana Sontag, a susretu je prisustvovao i član Poglavarstva Zagreba za kulturu Duško Ljuština.


Gradske vijesti - 2008.