clanak False

Zamjenica gradonačelnika primila sudionike PIF-a

17.09.2019.
Zamjenica gradonačelnika dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević primila je u palači Dverce sudionike 52. međunarodnog festivala kazališta lutaka – PIF (Pupteatra Internacia Festivalo) koji je započeo 13. i traje sve do 19. rujna, a odvija se na gradskim lokacijama: Kulturni centar Travno, Kulturno informativni centar, Zagrebački plesni centar, Paviljon Zrinjevac i tunel Grič.

Zamjenica je zajedno s ravnateljem Kulturnog centra Travno Josipom Forjanom uručila zahvalnice sudionicima, odavši priznanje domaćim i inozemnim gostima te istaknuvši kako Grad Zagreb prepoznaje važnost ovog Festivala i svojim doprinosom omogućava mu da ostane jedan od prepoznatljivih simbola Grada.

Festival neprestano podiže razinu lutkarskog izražaja na svim poljima. Održava korak sa suvremenim tendencijama u lutkarstvu ne zaboravljajući tradiciju i osebujnost različitih škola lutkarstva, a to zahtjeva stalno organizacijsko i programsko propitivanje i unaprjeđivanje. Dijete u nama ne mora ostarjeti, a vi ste dokaz da uz pomoć simboličke igre možemo poslati jako važne poruke za život i svijet u 21. stoljeću, naglasila je zamjenica Pavičić Vukičević.

Ravnatelj Josip Forjan kazao je kako se za svakog posjetitelja može naći poneki zanimljivi sadržaj. Karte za djecu su 10-15, a za odrasle 30 kn. Više informacija svi mogu pronaći na www.pif.hr ili kuctravno.hr.

Festival je je nastao 1968. iz esperantističke ideje povezivanja ljudi putem jednog jezika, a ovogodišnje izdanje se publici predstavilo s 14 lutkarsko-kazališnih komada  iz osam zemalja  - Bugarske, Irana, Italije, Izraela, Rusije, Ukrajine, Slovenije i Hrvatske.

Tijekom duge povijesti, PIF je publici predstavio više od 870 lutkarskih predstava u izvedbi 422 kazališta iz 48 zemalja sa svih kontinenata. U sklopu PIF-ovih popratnih programa redovito se organiziraju se vanjski programi kao što su predstavljanje knjiga, časopisa o lutkarstvu i humanitarne akcije. 

Gradske vijesti - 2019.