clanak False

Zamjenica Majić u službenom posjetu Sarajevu

29.09.2019.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić boravila je u višednevnom službenom posjetu Sarajevu. Tijekom boravka zamjenica je sudjelovala na dva važna događanja - 30. Generalnoj skupštini Međunarodne udruge gradova glasnika mira i 2. Međunarodnom sajmu halal-industrije. 

Teme 30. Generalne skupštine Međunarodne udruge gradova glasnika mira bile su: tolerancija u okruženju različitosti, posebice u kontekstu nedavne migracijske krize, postizanje i ostvarivanje ciljeva održivog razvoja UN-a te promocija kulture mira u 21. stoljeću. Zamjenica Majić obratila se okupljenima i podsjetila kako se grad Zagreb pridružio ovom udruženju prije 10 godina. Obavijestila je okupljene o aktivnostima grada Zagreba u području promicanje i očuvanja mira, posebice kroz uključivanje u rad i financiranje udruga na području grada i suradnje sa nacionalnim manjinama. 

Podsjetila je također da je Republika Hrvatska tijekom Domovinskog rata primila gotovo milijun izbjeglica te da je kroz Hrvatsku u nedavnoj migracijskoj krizi prošlo gotovo 660 000 ljudi. Pohvalila je rad udruženja i najavila snažniji angažman Grada Zagreba. U okviru konferencije, zamjenica Majić susrela se i s veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, gospodinom Ivanom Sabolićem.

Na 2. Međunarodnom sajmu halal industrije, zamjenica Majić posjetila je štandove hrvatskih izlagača - Kraša, Leda, Dida Bože i Pan-Peka te se susrela s gospodinom Amerom Bukvićem, predsjednikom Uprave Bosna Bank International. U subotu, 28. rujna zamjenica Majić održala je predavanje u okviru Sajma te joj je nakon predavanja uručena posebna nagrada organizatora za razvoj halal-industrije u Jugoistočnoj Europi.
 
Posljednji dan boravka u Sarajevu održan je prijem u gradskoj vijećnici Sarajeva gdje je zamjenica razmijenila protokolarne poklone s gradonačelnikom Sarajeva, gospodinom Abdulahom Skakom.

Gradske vijesti - 2019.