clanak False

Započeli Dani Slavonije u Zagrebu

24.09.2019.
Gradonačelnik Milan Bandić je s Miodragom Demom iz Ureda za branitelje na Trgu bana Jelačića otvorio izložbeno-prodajnu sajamsku priredbu Dani Slavonije u Zagrebu u organizaciji Udruge branitelja proizvođača Panonija, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Ponosan sam da su Slavonci danas ovdje, rekao je gradonačelnik pa je napomenuo da su se prošlog vikenda na Trgu predstavili Zagorci te da je to dokaz da je Trg bana Jelačića kultni trg svih hrvatskih građana i svih Hrvata ma gdje živjeli.

Dani Slavonije u Zagrebu se održavaju šesti put za redom, a ove godine na Sajmu je 105 izlagača i gostiju iz svih dijelova Hrvatske, istaknuo je predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija Pavo Baotić.

Udruga okuplja OPG-ove, obrte, poduzeća, zadruge, kućne radinosti i slične subjekte kojima  su osnivači / nositelji branitelji ili članovi njihovih obitelji i koji su registrirani za proizvodnju slavonskih delicija i tradicijskih rukotvorina.

Građani će u narednih pet dana, do 28. rujna, moći uživati u autohtonim prehrambenim proizvodima – kolačima, vinu, voćnim rakijama te u tradicijskim rukotvorinama, nastupima tamburaških sastava i KUD-ova, bogatim živopisnim narodnim nošnjama i zaboravljenim zanatima.

Gradske vijesti - 2019.