clanak False

Započeo "Ritam Mediterana" na Strossmayerovom trgu

11.07.2019.
Internacionalna, kulturna i turistička manifestacija Ritam Mediterana, započela je sinoć na Strossmayerovom trgu kojeg su zajednički otvorili gradonačelnik Milan Bandić i veleposlanik Države Izrael u RH Nj.E. Ilan Mor.
Petodnevni glazbeni, kulturni i gastro program koji će posjetiteljima pružiti doživljaj putovanja kroz niz mediteranskih zemalja trajat će do 14. srpnja, a zemlja partner je Država Izrael.

Drago mi je da je baš Izrael zemlja partner ovoga okupljanja. Ovih ćemo dana moći vidjeti i zbližiti zemlje Mediterana, njihove kulturne i društvene posebnosti, rekao je gradonačelnik na otvorenju.

Nulto izdanje festivala koji ima cjelodnevni program okupit će mediteranske države i prikazati gastronomski, kulturni i glazbeni ritam mediteranskih zemalja - Italije, Španjolske, Maroka, Libanona, Turske ali i Hrvatske.
Jutra na Mediterancu bit će ispunjena likovno-kulturnim radionicama za djecu, dok će se svakog dana festivala održati slikarska kolonija studenata Akademije likovnih umjetnosti - MediArt.

Tijekom popodneva posjetitelji će moći uživati u Siesti u Mediteranskom vrtu, zvučnim instalacijama šuma valova i pjesme cvrčaka, kao i hrani i piću, dok se svake večeri održavaju glazbene večeri različitih država.

Na festivalu se održava nastup izraelski benda Jamaya, večer francuske šansone, grupa Flamor svirat će španjolski flamenco, a nastupaju i bend Stampedo te talijanski umjetnik Paolo Angeli.

 

Gradske vijesti - 2019.