clanak False

Završena sanacija Vinogradske ulice

10.08.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pustio je u promet Vinogradsku ulicu, dionicu od Ilice do Andrijevićeve ulice, gdje su završili radovi na sanaciji kolnika.

Do 20. kolovoza, kada se velik broj građana vraća s godišnjih odmora, moramo izaći s velikih prometnica i križanja i nastavljamo radove u rubnim dijelovima grada, rekao je gradonačelnik te istaknuo kako radovi gotovo uvijek završe prije planiranog roka te da će tako biti i dalje.

U dužini od 300 metara radovi su obuhvatili frezanje asfalta, podizanje komunalnih instalacija, zamjenu starih škrinjica i poklopaca te ponovno asfaltiranje kolnika, nakon čega je postavljena nova horizontalna signalizacija, rekao je voditelj Zagrebačkih cesta Željko Dukić.

Na zahtjev Vijeća Gradske četvrti rekonstrukcijom su osigurana i dodatna parkirališna mjesta, posebice za invalide te su postavljeni stupići. Vrijednost radova koji su trajali četiri dana iznosi 500.000,00 kuna.
Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Črnomerec Martin Postružin istaknuo je kako je bilo važno napraviti preinake u regulaciji prometa zbog lakšeg kretanja i vozača i pješaka.

Gradske vijesti - 2019.