clanak False

Završeni radovi na Čulinečkoj cesti

07.11.2019.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, otvorio je danas saniranu Čulinečku cestu na dionici od Trnave do Slavonske avenije u duljini od 1 362 m. te je najavio kraj radova na izgradnji kolektora Čulinečka.

Na Čulinečkoj cesti radovi po fazama traju od proljeća i konačno sve privodimo kraju, rekao je gradonačelnik Bandić. Dodao da od sutra i službeno s radom počinje kolektor Čulinečka.

Direktor podružnice Vododposkrba i odvodnja Marin Galijot je naglasio da se predmetnim zahvatom djelomično rasterećuje kolektor Dubrava, odnosno da se smanjuje broj poplavnih i tlačnih događaja u kolektoru Dubrava, a što utječe na protok u svim, na njega spojenim kolektorima. To sve kako bi unaprijedili odvodnju ovog dijela kanalizacijskog sustava, a konačno i povećali kvalitetu odvodnje za stanovnike i ostale subjekte. Ovo je jedan od važnijih ovogodišnjih VIO-ovih projekata. S ovim kolektorom, koji bi sutra trebao biti spojen na centralni vod za pročišćenje otpadnih voda, konačno rješavamo problem plavljenja Trnave i svih naselja koja gravitiraju tom kolektoru.

Za radove, koji su započeli krajem svibnja ove godine, utrošeno je 17,8 milijuna kuna.

Direktor Zagrebačkih cesta Dragan Perić je dodao da su Ceste u ovoj fazi sanirale kolnik u dužini od 460 m, od Resničkog gaja II do Ulice Čulinec dok je utrošeno oko 600 t asfalta u vrijednosti 800 tisuća kuna.
 
 

Gradske vijesti - 2019.