clanak False

Zlatni vaterpolisti Olimpijskih igara 1968. kod gradonačelnika

03.10.2019.
U palači Dverce, gradonačelnik Milan Bandić je sa svojim suradnicima primio vaterpoliste – osvajače zlatne medalje s olimpijade u Meksiku 1968. Ivo Trumbić, predsjednik Hrvatskoga akademskog vaterpolo kluba Mladost je gradonačelniku uime svih igrača uručio reprodukciju medalje i zahvalio mu na neizmjernoj podršci koju im iskazuje tijekom svih ovih godina.

Na čelu reprezentacije tada je bio izbornik Aleksandar Seifert, a osmorica od 11 vaterpolista su bili Hrvati s kapetanom Ivom Trumbićem. U jednome od najuzbudljivijih finala s rezultatom 13:11, naši su vaterpolisti pobijedili SSSR i zauvijek su se vinuli u sportske legende.

Svake godine se tradicionalno okupljamo slaveći zlato iz davne '68. Čast mi je ugostiti te velike sportaše, pritom moram odati počast i onim vaterpolistima koji više nisu s nama. Sport je uvijek spajao ljude, a prijateljstvo među sportašima nikada nije prestalo, ni nakon svih ovih godina, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Jedan od najboljih strijelaca bivše države vaterpolist Ronald Lopatny je naglasio da se u 51 godinu koliko je od Igara prošlo puno toga dogodilo, no jedini koji je shvatio vrijednost tog događaja i koji nadalje brine da se svake godine okupimo je gradonačelnik Bandić. Nama to puno znači!

Podsjećamo, u sastavu su još bili: Ozren Bonačić, Zdravko Hebel, Zoran Janković, Uroš Marović, Miroslav Poljak, Karlo Stipanić te Dejan Dabović, Đorđe Perišić i Mirko Sandić, a kao dvanaesti igrač u pričuvi je bio tada tek perspektivni Ratko Rudić.

Gradske vijesti - 2019.