clanak False

100.000 kuna Zakladi za oboljele od cerebrovaskularnih bolesti

Na današnjoj konferenciji za novinare, a u povodu najave skorašnjeg koncerta Halida Bešlića, poznati pjevač je zagrebačkom gradonačelniku uručio ček od 100 tisuća kuna za Zakladu za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti.
30.09.2009.

Za nekoliko tjedana novi, suvremeno opremljeni Centar za prevenciju moždanog udara, koji će raditi u sklopu KB Sestara Milosrdnica, počet će primati prve pacijente. Radi se o projektu realiziranom iz sredstava Zaklade za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti. Čulo se to na konferenciji za novinare, u povodu najave koncerta Halida Bešlića, pjevača poznatog po humanosti, koju je dokazao i na današnjoj presici, uručivši zagrebačkome gradonačelniku - upravitelju i osnivaču Zaklade, ček od 100 tisuća kuna.

Zahvalivši na vrijednoj donaciji, gradonačelnik Bandić je naglasio da je Zaklada dosad prikupila više od dva milijuna kuna, podsjetivši da ju je on sam osnovao potaknut bolešću s kojom se borio dva mjeseca te je kao inicijalna sredstva darovao svoju plaću. Sredstva se i dalje prikupljaju, a o pacijentima iz Zagreba, Hrvatske i regije, rekao je, skrbit će vrhunski stručnjaci pod vodstvom dr. Vide Demarin, koja je ujedno i predsjednica Upravnog odbora Zaklade.

Gradonačelnik je, također, istaknuo da takav Centar u ovom dijelu Europe ima samo München, te spomenuo projekt Zagrepčanka, kao jedan od onih za koje se također posebno zalagao i na koji je posebno ponosan. Najavio je i projekt Hrvatska u malom, koji će se realizirati na 70 ha parka između novozagrebačkih naselja Sloboština, Utrine i Siget.


Gradske vijesti - 2009.