clanak False

20. otvoreno pojedinačno prvenstvo Zagreba u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe

19.04.2017.

U subotu, 24. svibnja 2014., u organizaciji Radiokluba slijepih "Louis Braille" iz Zagreba i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića održano je 20. otvoreno pojedinačno prvenstvo Zagreba u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe i ekipno prvenstvo "Croatia Cup 2014".

Na travnatom terenu ŠRC Jarun natjecalo se 50-ak radioamatera iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Najboljima su dodijeljena priznanja i pehari.

Amaterska radiogoniometrija za slijepe je specifična sportsko-tehnička disciplina koju je još 1995. godine osmislio upravo zagrebački Radioklub slijepih "Louis Braille", a natjecanja se u toj disciplini danas održavaju diljem svijeta. Natječući se, slijepi radioamateri svih dobnih uzrasta usavršavaju sluh i kretanje u prirodi tražeći sluhom radioodašiljače postavljene na raznim mjestima.

Ovo jedinstveno radioamatersko natjecanje za slijepe, poznato i pod nazivom "Lov na lisicu", uvijek je prilika za sklapanje novih poznanstava među slijepim i slabovidećim osobama, prijateljska druženja, učenje i razmjenu iskustava.