clanak False

Zagrebački maketari u Ljubljani

19.04.2017.

Maketari Zagrebačkog maketarsko-modelarskog saveza proteklog su vikenda svoje radove izložili u Ljubljani, na "21. državnom prvenstvu Slovenije" održanom 15. studenog 2014.

U konkurenciji većeg broja maketara iz Slovenije, Austrije i Italije postigli su zapažene rezultate. Naime, seniori Maketarskog kluba "Slavoljub Penkala" osvojili su tri srebrne, a juniori MMK "Savica" dvije zlatne i jednu srebrnu medalju u najatraktivnijim kategorijama natjecanja. U Ljubljani su nastupili i članovi zagrebačkoga maketarskog kluba "David Schwarz".

Domaćin natjecanja, Maketarska sveza Slovenije, pored natjecateljskog dijela sudionicima je pripremio i zanimljivu izložbu i tradicionalni sajam maketa i maketarske opreme. Bila je to, ujedno, prilika da maketari susjednih zemalja razmijene praktična iskustva i da se međusobno bolje upoznaju.

Zagrebački maketarsko-modelarski savez iskoristio je boravak u Ljubljani kako bi kolege informirao o svojim aktivnostima i pozvao ih na 10. kup Zagreba koji će se u svibnju iduće godine održati u Zagrebu.