clanak False

Izloženi radovi nastali na Ljetnoj školi fotografije na Zlarinu

23.10.2014.

U Galeriji Vladimira Horvata Zagrebačke zajednice tehničke kulture u Zagrebu, prošlog se tjedna (od 15. do 22. listopada) mogla razgledati izložba najuspjelijih fotografija koje su snimali polaznici Ljetne škole fotografije na Jadranu.

Ovogodišnju Ljetnu školu održao je, kao i do sada, Zagrebački foto kino savez. Još od 1995. godine Savez, u vrijeme školskih praznika, redovito organizira ljetne škole za nadarene učenike koji tijekom godine pohađaju tečajeve fotografije u svojim školama, za učenike slabijega imovinskog stanja kao i za osobe s posebnim potrebama koje se bave fotografijom.

Uz financijsku potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, ovogodišnja Škola održana je na otoku Zlarinu, a pohađalo ju je 37 polaznika mlađe dobi u dva turnusa od po 7 dana (5. – 12. i 12. – 19. srpnja 2014.). Polaznici su bili podijeljeni po grupama na fotografske početnike i napredne polaznike. Svakodnevno su, uz teorijsku nastavu, u praktičnom dijelu snimali razne fotografske zadatke, dok su u večernjim satima sa svojim instruktorima pregledavali snimljene fotografije i među njima izabirali najbolje na zadanu temu.

Za sve polaznike Škole u slobodno su vrijeme organizirani izleti brodom na obližnje otoke.