clanak False

Euroinvent – izložba inovacija u Rumunjskoj

19.04.2017.

Zagrebački (i hrvatski) inovatori već su navikli svoje sugrađane da se s velikih međunarodnih izložbi inovacija vraćaju s pregrštom medalja i priznanja. Tako je bilo i prilikom nedavnog povratka s Euroinventa, najveće izložbe inovacija Istočne Europe u Iasiju, u Rumunjskoj, na kojoj su inovatori iz 26 država izložili čak 400 izložaka.

Prema informaciji koju je Savez inovatora Zagreba odaslao svim medijima, student Tehničkog veleučilišta u Zagrebu Davor Gusić osvojio je zlatnu medalju i posebni trofej izložbe Euroinvent za "Solarni svijetleći stol", dok su Matej Bošnjak i Damir Matijak (Udruga inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje) i Krešimir Topolovec iz Tehničke škole Ruđera Boškovića za svoje inovacije primili srebrna odličja.

Hrvatski inovatori su, inače, u svom već 5. nastupu u Rumunjskoj za 14 izloženih inovacija osvojili ukupno 22 odličja i priznanja – 9 zlatnih, 4 srebrne i 1 brončanu medalja te 8 posebnih nagrada i trofeja.

Pored Davora Gusića, zlatne medalje osvojili su i Jana Žiljak Vujić (sa suradnicima s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu), Slobodan Rajić, Ivan, Roman i Tomislav Krunić, Snježana Firšt Rogale (sa suradnicima s Tekstilno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu), Mirjana Brlečić, Radovan Marin te Dragica i Rade Nekić.

Srebrna odličja, pored spomenutih, primili su i Radovan Marin, Dubravko Rogale i Gojko Nikolić, dok je brončana medalja pripala Ivanu, Romanu i Tomislavu Kruniću.

(Opširnije na: http://www.savez-inovatora-zagreba.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=210:euroinvent-2014-rumunjska&catid=43:rezultati)