clanak False

Hrvatskoj udruzi vojnih minijaturista nagrada "Faust Vrančić"

19.04.2017.

Nakon što su prošle godine primili Nagradu Zagrebačke zajednice tehničke kulture "Dr. Oton Kučera" za 2012., Hrvatska udruga vojnih minijaturista ove je godine nagrađena i najvišom državnom nagradom tehničke kulture "Faust Vrančić" za 2013. godinu.

Nagradu koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta vrijedni članovi Hrvatske udruge vojnih minijaturista primili su, kako se navodi u odluci Odbora za njezinu dodjelu, za "postignute vrhunske rezultate na domaćim i inozemnim modelarskim natjecanjima te za organizaciju i provođenje Europskoga maketarskog natjecanja u Hrvatskoj pod nazivom Crna kraljica. Udruga organizira maketarsku školu za juniore, maketarsku školu za seniore te naprednu maketarsku školu, čime promiče razvitak i unapređivanje modelarske kulture te kreativni i inventivni rad."

Za izniman doprinos razvoju i unapređenju tehničke kulture u Republici Hrvatskoj u 2013. godini ukupno je dodijeljeno 16 nagrada – jedna za životno djelo, 10 godišnjih nagrada pojedincima i pet godišnjih nagrada pravnim osobama.

Svečano uručenje ovih visokih priznanja djelatnicima tehničke kulture upriličeno je u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta 17. veljače 2014.