clanak False

Izložba maketa i modela automobila u Muzeju "Ferdinand Budicki"

19.04.2017.

U ovogodišnju manifestaciju "Noć muzeja", koja je 31. siječnja 2014. održana u više od 100 muzeja diljem Hrvatske, svojim se sadržajima (multimedijalna izložba o povijesti hrvatskog automobilizma u razdoblju od 1898. do 1989. godine) na površini od 3000 m2 uključio i zagrebački Muzej automobila "Ferdinand Budicki".

Muzej je istovremeno domaćinski ugostio i prigodnu izložbu sekcije "Autići net" Maketarskog kluba "David Schwarz" iz Zagrebačkog maketarsko-modelarskog saveza. U nekoliko vitrina postavljena je prigodna izložba atraktivnih modela i maketa minijaturnih automobila.

Velik interes za izložene modele i makete pokazala su osobito djeca i mladi koji su ih imali priliku ne samo vidjeti nego i razmijeniti za svoje minijaturne ljubimce.

Prema procjeni organizatora, Muzej "Ferdinand Budicki" je tijekom "Noći muzeja" posjetilo oko 15.000 posjetitelja, što svjedoči o velikom zanimanju Zagrepčana i njihovih gostiju iz ostalih dijelova Hrvatske za automobile, osobito one stare i, naravno, one najmanje.