clanak False

Maketarski "Leonardo kup" u Sisku

19.06.2014.

Brojna okupljanja, smotre i natjecanja maketara i modelara, ne samo u Hrvatskoj nego i u inozemstvu, koja su zaredala ovoga proljeća pokazuju sve veći interes mladih, ali i onih starijih, za ovu zanimljivu djelatnost. Istovremeno kad je u Zagrebu održavano šesto međunarodno druženje sakupljača modela automobila nazvano FAZ (Festival autića Zagreb), u Sisku je (14. lipnja 2014.) održan "Leonardo kup" koji je okupio maketare iz gotovo svih hrvatskih klubova. Organizirao ga je Maketarski klub Sisak.

U vrlo jakoj konkurenciji, članovi Maketarskog kluba "Slavoljub Penkala" iz Zagreba osvojili su dvije zlatne i jednu srebrnu medalju u najatraktivnijim natjecateljskim kategorijama. Medalje su osvojili i članovi druga dva kluba Zagrebačkog maketarsko-modelarskog saveza – "David Schwarz" i "Savica" koji su se natjecali u gotovo svim kategorijama.

Pored natjecanja, organizator je priredio i zanimljivu izložbu militarije, a svim sudionicima omogućio razgledavanje kulturno-povijesnih znamenitosti grada Siska i ugodno jednodnevno upoznavanje, druženje i razmjenu praktičnih maketarskih iskustava.