clanak False

30 godina prijateljstva Zagreba i Šangaja

U sklopu Konferencije Održivi razvoj gradova, u hotelu Westin, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić susreo se s izaslanstvom Šangaja, predvođenim glavnim tajnikom poglavarstva Jiangom Pingom.
29.04.2009.

U sklopu Konferencije Održivi razvoj gradova, u hotelu Westin, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić susreo se s izaslanstvom Grada Šanagaja, koje je predvodio glavni tajnik poglavarstva Jiang Ping. 

S obzirom na to da se ove godine navršava 30. obljetnica prijateljstva Zagreba i Šangaja, zagrebački gradonačelnik izrazio je zadovoljstvo što će tim povodom gradonačelnik Šangaja u lipnju ove godine posjetiti Zagreb. Tada će se, najavljeno je, potpisati dopuna postojećem Sporazumu prijateljstva i suradnje. Bit će to prigoda i za produbljivanje odnosa dvaju prijateljskih gradova na gospodarskom, sportskom, kulturnom i turističkom planu. 

Glavni tajnik Grada Šangaja, kojega se jako dojmio Zagreb, pozvao je zagrebačkog gradonačelnika da, sljedeće godine u svibnju, u povodu održavanja izložbe EXPO 2010., posjeti Šangaj.


Gradske vijesti - 2009.