clanak False

44. zagrebački salon - arhitektura

Gradonačelnik MIlan Bandić otvorio je 44. zagrebački salon koji je ocijenjen najznačajnijom manifestacijom s područja likovno - umjetničkog i arhitektonskog stvaralaštva Hrvatske, a ovogodišnji nagrađeni projekti pokazatelj su poticajnog, izrazito vitalnog, istraživačkog i inovacijskog prostora hrvatske arhitekture.
01.10.2009.


Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je, 1. listopada u 19. paviljonu Zagrebačkog velesajma 44. zagrebački salon / arhitektura , izložbu koju organizira Udruženje hrvatskih arhitekata uz organizacijsku i financijsku potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture. Kako se čulo na svečanosti otvaranja, Salon je najznačajnija manifestacija s područja likovno - umjetničkog i arhitektonskog stvaralaštva Hrvatske, a ovogodišnji nagrađeni projekti pokazatelj su poticajnog, izrazito vitalnog, istraživačkog i inovacijskog prostora hrvatske arhitekture. 

Prije zajedničkog razgledavanja izložbe, gradonačelnik je uručio nagrade najboljima:  Andreju Uchytilu i Renati Waldogoni za projekt Župna crkva svetog Ivana Evanđelista sa župnim dvorom (prva nagrada), te tri jednako vrijedne nagrade Dinku peračiću i Mirandi Veljačić iz Splita za projekt Dom mladih, Vedranu Duplančiću iz Zagreba zaprojekt OŠ u Sesvetskoj Sopnici te Uredu produkcije 004 iz Zagreba za projekt Zagrada hitne medicinske pomoći.

 


Gradske vijesti - 2009.