clanak False

Centar izvrsnosti veterinarske kirurgije na Veterinarskom fakultetu

Grad Zagreb osigurao je pet milijuna kuna u razvoj Centra izvrsnosti veterinarske kirurgije. Sredstva će omogućiti opremanje suvremene i moderne Klinike za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju...
26.03.2009.

U dekanatu Veterinarskog fakulteta, gradonačelnik Milan Bandić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš i dekan Veterinarskog fakulteta Velim Sušić danas su potpisali Ugovor o realizaciji razvojnog projekta Centra izvrsnosti veterinarske kirurgije na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj projekta je uvesti i primijeniti suvremene dijagnostičke, operacijske i terapeutske metode u liječenju životinja, stvoriti pretpostavke za istovremeni nastavni rad i hitni prijem.

Grad Zagreb osigurao je pet milijuna kuna za razvoj Centra izvrsnosti veterinarske kirurgije na Veterinarskom fakultetu. Sredstva će omogućiti opremanje suvremene i moderne Klinike za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju, a u okviru Centra provodit će se školovanje i usavršavanje doktora veterinarske medicine.

Kako se moglo čuti, projekt je započeo 1999., na inicijativu iz Europske unije, a već 2000. završena je prva faza rekonstrukcije klinike. Značajna godina bila je 2006., kada je započela suradnja s Gradom Zagrebom na rješavanju problematike liječenja ranjenih i napuštenih životinja. U sljedeće dvije godine planira se primjena novih operacijskih tehnika, daljnje opremanje, uvođenje sustava osiguranja kvalitete, s ciljem ostvarenja pozicije regionalnog centra.


Gradske vijesti - 2009.