clanak False

Četvrti puta mladi se natječu za 2,5 milijuna kuna iz Proračuna Grada Zagreba

19.04.2017.

Na današnjoj konferenciji  za medije u Gradskom uredu za obrazovanje , kulturu i šport predstavljen je Natječaj za predlaganje programa ili projekata udruga mladih ili udruga za mlade Grada Zagreba koji je  07. siječnja 2009. godine objavljen u  Vjesniku i na službenim stranicama Grada Zagreba.

Ovo je četvrta godina kako  Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport raspisuje ovakav natječaj koji je zapravo dio su sustavne skrbi Grada Zagreba za mlade, a obuhvaća područja djelatnosti mladih kao što su:

 

-obrazovanje i informatizacija mladih

-zapošljavanje i poduzetništvo mladih

-socijalna politika prema mladima

-zdravstvena zaštita i reproduktivno zdravlje mladih

-aktivno sudjelovanje mladih u društvu

-izgradnja civilnog društva i volonterski rad

-kultura mladih i slobodno vrijeme

-mobilnost, informiranje i savjetovanje mladih

 

"Niti jedan program koji se financira iz Gradskog proračuna nije otok za sebe,već je povezan s društvenim okolnostima u kojima živimo"-istaknula je pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Jelena Pavičić Vukičević i naglasila da su svi ovi programi, bez obzira na naslov koji nose, posve sigurno uključeni i u program prevencije protiv nasilja, odnosno socijalno neprihvatljivog ponašanja.  

Osim o Natječaju koji je bio glavna tema današnje konferencije, bilo je govora i o mjerama i aktivnostima koje su u proteklom vremenu realizirane s ciljem razvoja partnerskog odnosa između sektora mladih i nezavisne kulture s gradskom vlasti i upravom.

Osnivanje Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, otvaranje Informativnog centra za mlade, projekt udruge za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom „Zamisli“ i javni natječaj za zakup poslovnog prostora poznatog kluba „Močvara“ koji je u završnoj fazi, samo su dio aktivnosti koje je Grad Zagreb realizirao u protekloj godini sa ciljem da mladim ljudima pruži mogućnost osobne afirmacije na različitim poljima društvenog djelovanja.

Na kraju konferencije član Gradskog poglavarstva Grada Zagreba za obrazovanje, kulturu i šport  Duško Ljuština rekao   je da je ovakav natječaj prvi puta proveden 2006. godine kada je povjerenstvo odabralo 56 programa.

"Od tada broj programa u stalnom je porastu, a u ovoj godini očekuje se  puno više od 218, koliko je  programa odobreno u  protekloj godini" naglasio je Ljuština