clanak False

Svjetski prvaci u kreativnosti u posjetu Uredu za obrazovanje, kulture i šport

19.04.2017.

Pročelnica  Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport  Jelena Pavičić Vukičević primila je jutros posebne goste, 33 učenica i učenika, glumaca črnomeračke Osnovne škole Pavleka Miškine koji su mjuziklom Priča sa Zapadnog kolodvora Ivice Krajača osvojili Srebrnog dupina i prvo mjesto na 11. svjetskom festivalu kreativnosti održanom u Sanremu. 

Svjetski prvaci slavu su stekli glumeći u  priči o junaku Jankecu koji cugom 1862.  dolazi  u Zagreb na tadašnji Glavni današnji Zapadni kolodvor, kako bi na zagrebačkom Dolcu prodao sira, putra, vrhnja, mleka, jajac i krumpira.  No sve se zakomplicira već na polasku, odnosno prilikom opraštanja sa svojom ljubavi Janicom.

Doznajemo da osnovnoškolci sa Svetog Duha nisu imali tremu zahvaljujući silnim probama koje su u mjesecima prije nastupa na festivalu imali pred domaćom publikom u Zagrebu.

Osim prigodnih poklona  koje  je mladim glumcima  podijelila, pročelnica Ureda  Jelena Pavičić Vukičević  pozvala ih je  da u zagrebačkom gradskom  kazalištu Komedija pogledaju pravi mjuzikl po njihovom izboru i dodala kako je to najmanje što ovaj Ured može učiniti za naše svjetske prvake.

Gotovo jednoglasno odlučili su se za Briljantin, mjuzikl sa kojim će biti počašćeni od strane Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.