clanak False

"LIDRANO" otvoren i postao punoljetan

10.02.2009.


Uz prisustvo brojnih učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba, njihovih roditelja, nastavnika i mentora, uz prigodni program, danas je u zagrebačkom Kazalištu „Kerempuh“ otvoren osamnaesti po redu LiDraNo - Smotra u literarnom, dramsko-scenskom i novinarskom stvaralaštvu učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba.

U društvu sa suradnicima, kao izaslanica Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, ovu već prestižnu , od danas i punoljetnu manifestaciju, otvorila je pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Jelena Pavičić Vukičević.

„Očekujemo da ovogodišnji „LiDraNo“ bude dio ljepote bezbrižnosti odrastanja , želje i nadanja zagrebačkih učenika u obogaćivanju saznanja i spoznaja, ali i poticaj za daljnje stvaranje, vječnu težnju da se riječju, govorom, kretnjom i izrazom lica dočaraju naše misli , osjećaji i snovi kroz vedrinu stvaralaštva“ rekla je prilikom svečanog otvaranja Jelena Pavičić Vukičević.

 Otvaranju je nazočio i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje prof. Vinko Filipović i mr. Vera Šutalo, savjetnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa.

Ovogodišnja smotra „LIDRANO“ trajati će četiri dana u kojima će učenici zagrebačkih osnovnih i srednjih škola u pratnji svojih mentora, imati pojedinačne i skupne scenske nastupe, predstaviti svoje književne i novinarske uratke te sudjelovati u okruglim stolovima. Ovo izlučno natjecanje osim u „Kerempuhu“ održavat će se i u kazalištu "Vidra", Hrvatskom školskom muzeju, osnovnoj školi "Antun Gustav Matoš" i Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga,  a oni najbolji  će krajem  ožujka, u Puli sudjelovati u državnom natjecanju.

Organizatori 18. smotre su Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, OŠ Antun Gustav Matoš i Prirodoslovna škola Vladimira Preloga.