clanak False

"Gric i Grec" ponovno u dječjim vrtićima

19.04.2017.

Danas je u Tribinama Grada Zagreba predstavljen projekt prevencije i zaštite zdravlja zubi naših najmlađih, kojim nam  se vraćaju nekad dobro znani Gric i Grec.

Udruga za zaštitu zdravlja žena Karlovac, podružnica Zagreb, uz potporu i organizaciju Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje danas je u prostorima Tribine Grada Zagreba na Kaptolu 27, predstavila projekt “„Prevencija i zaštita zdravlja zubi djece u vrtićima Grada Zagreba

Pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Jelena Pavičić Vukičević tom prigodom izjavila je kako je  zdravlje zubi jedna je od karika potpunog zdravlja djeteta te da se ovim projektom,  kroz igru i priču,  kod djece predškolske dobi želi  potaknuti stjecanje vještine pranja zubi, pravilne prehrane te kad, kako i koliko treba jesti da bi zubi ostali zdravi.

Ovaj projekt provodi se u dva dijela, edukativni i preventivni. U edukativni dio uključeni su roditelji i odgajatelji , dok preventivni dio ima za cilj dugoročno stvoriti pravilne stavove o očuvanju i higijeni zubi, koji ostaju kao trajna vrijednost tijekom cijelog života.

U sklopu današnje rezentacije projekta prikazan je svima dobro poznat animirani film o “Gricu i Grecu”