clanak False

Predstavljeni 13. dani dječjih vrtića i Olimpijski festival osnovnih škola Grada Zagreba

06.05.2009.

Danas su na konferenciji za novinare u prostorijama Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, predstavljena dva projekta: 13. Dani dječjih vrtića koji će se u Zagrebu održavati od 8. do 14. svibnja, te Olimpisjki festival osnovih škola grada Zagreba, novi projekt ove gradske uprave. Otvorenje festivala bit će u petak, 8. svibnja na Atletskom stadionu Mladost na Jarunu, a svoje će škole u mimohodu i uz posebnu vrstu navijanja predstaviti najaktivniji učenici u majicama boja olimpijskih krugova koji će nositi olimpijske baklje.

1. Olimpijski festival osnovnih škola kruna je njihova rada, a osim poticanja aktivnog življenja i ljubavi prema športu, osnovnoškolci se uče fair playu, toleranciji i zdravom načinu života - naglasila je pročelnica Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Jelena Pavičić-Vukičević.
Festivalu prethodi dvogodišnji ciklus projekta "Vikendom u športske dvorane" čija je najveća vrijednost da se za ovakva športska natjecanja djeca ne selektiraju prema talentima za pojedini sport, već prema njihovim osobnim afinitetima.

13. dani dječjih vrtića ove se godine održavaju pod sloganom "Ja volim Zagreb, Zagreb voli mene", a osim stručnog skupa "Kultura življenja u velikom gradu" 8. svibnja u Europskom domu i prezentacije gradskih, vjerskih i privatnih vrtića na Trgu bana Jelačića 9. svibnja, Dani dječjih vrtića biti će najveseliji na Bundeku uz zajedničko druženje djece, roditelja i odgajatelja te balonijadu i zmajadu. Finale ovogodišnjih Dana dječjih vrtića očekuje se 14. svibnja na ŠRC Mladost gdje će se održati Športske igre odgojitelja dječjih vrtića. Raspored programa možete preuzeti OVDJE.

Svim ovim  programima želimo postići da vrtići budu više od mjesta običnog zbrinjavanja djece dok roditelji rade - istaknula  je  pročelnica Pavičić-Vukičević.

Na samom kraju konferencije spomenuta je i tradicionalna akcija "Dojdi osmaš!", koja će se 8. svibnja održati  Trgu bana Jelačića i zagrebačkim osmašima predstaviti 66 srednjih škola.