clanak False

Siemens donirao opremu za videonadzor Gradu mladih

16.06.2009.

U „Čarobnu školu“ u sklopu poznatog Pionirca instalirana sigurnosna oprema. Siemens donirao i dvije kutije, tzv. Discovery box, za jednostavne znanstvene pokuse predškolske djece. 

 

Početkom lipnja tvrtka Siemens d.d. isporučila je sustav za videonadzor u školski objekt u sklopu kompleksa Grada mladih, poznat još kao Pionirac. Povodom primopredaje sigurnosnog sustava organizirana je i konferencija za medije u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport na kojoj su govorili vršiteljica dužnosti pročelnice Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Biserka Bucković, te predsjednik Uprave Siemensa d.d. Mladen Fogec. Donacijom vrijednom oko 40.000 kuna instalirane su kamere za videonadzor na svim ključnim točkama školske zgrade te središnji sustav za praćenje koji je smješten u kontrolnoj sobi unutar škole. Također je provedena edukacija osoblja za korištenje sustava i pretraživanje video arhive.  

Vršiteljica dužnosti pročelnice Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Biserka Bucković zahvalila se tvrtki Siemens na vrijednoj donaciji, pri čemu je istaknula da je ova donacija pun pogodak te da  je dobro došla kao nastavak u nastojanjima Gradske uprave da Grad mladih uredi po mjeri najmlađih, a sigurnost je sasvim sigurno vrlo značajna u njihovoj realizaciji.

 “U kratkom vremenu uspjeli smo od prilično devastiranog Pionirca vlastitim trudom i uz pomoć tvrtki kao što je Siemens stvoriti omiljenu destinaciju naših najmlađih” - dodala je Bucković.

Povodom primopredaje sustava za videonadzor predsjednik Uprave Siemensa d.d. Mladen Fogec je izjavio: „U današnje vrijeme, kada je rastuća potreba za sigurnošću i zaštitom sastavni dio naše svakodnevice, ovom donacijom željeli smo osigurati sigurniji boravak djece u programu šumskog vrtića, i to prije svega djeci i njihovim roditeljima, ali i upravi kompleksa.

Osim sustava za videonadzor, Siemens Hrvatska donirao je školi u kompleksu Grada mladih i dva kompleta pribora s obrazovnim sadržajima, posebno razvijenim za djecu predškolskog uzrasta kojim ona stječu prva iskustva i znanja o energiji, okolišu i čovjekovom zdravlju. Komplet pribora kojeg je razvio Siemens, tzv. „Škrinja otkrića“ (engl. Discovery box), dio je Siemensovog globalnog programa za poticanje mladih na znanost i edukaciju.