clanak False

Dani zagrebačkih jagoda

Uz prepoznatljive zvuke Kraljeva ulica i mnoštvo građana, gradonačelnik Milan Bandić i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić otvorili su jutros na Starčevićevom trgu jedanaestu po redu manifestaciju Dani zagrebačkih jagoda.

12.05.2009.


Uz prepoznatljive zvuke Kraljeva ulica i mnoštvo građana, gradonačelnik Milan Bandić i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić otvorili su jutros na Starčevićevom trgu jedanaestu po redu manifestaciju Dani zagrebačkih jagoda

Izrazivši zadovoljstvo što je dobra suradnja Grada, Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo s proizvođačima i uzgajateljima jagoda rezultirala rastom njihove proizvodnje i potrošnje, te plasiranjem na strano tržište, gradonačelnik je naglasio da će Grad i dalje podupirati, odnosno subvencionirati proizvodnju jagoda.

Od 8. svibnja do 20. lipnja građani će moći kupovati jagode od 47 proizvođača sa zagrebačkog područja i 24 iz Zagrebačke županije na 20 lokacija u Zagrebu, Sesvetama i Sesvetskom Kraljevcu.

Inače, o kvaliteti zagrebačkih jagoda svjedoči najava da će sutra u 18,00 sati, iz Kupinečkog kraljevca, u sklopu projekto CRROBERYS  put švedskog tržišta krenuti četvrti kamion s 50 tona jagoda. Tijekom godine planira se izvoz 2 50 tona jagoda ukupne vrijednosti oko 600 tisuća eura.


Gradske vijesti - 2009.