clanak False

Delegacija Cluj Napoce kod zamjenice gradonačelnika

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević primila je, u zgradi gradske uprave, delegaciju rumunjskog grada Cluj Napoce, koju je predvodio zamjenik gradonačelnika Laszlo Attila.
15.09.2009.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević primila je u zgradi gradske uprave delegaciju rumunjskog grada Cluj Napoce, koju je predvodio zamjenik gradonačelnika Laszlo Attila. Inače, Cluj Napoca i Zagreb potpisali su Sporazum o suradnji još u lipnju 1976.

Zamjenica gradonačelnika upoznala je goste s organizacijom gradske uprave, načinom odlučivanja te gradskim projektima i planovima Grada Zagreba, naglasivši ujedno da se Zagreb i Cluj Napoca susreću sa sličnim problemima te je svaka razmjena iskustava dobrodošla.

Iznoseći vlastita iskustva i probleme s kojima se susreću u svakodnevnom vođenju trećeg po veličini rumunjskoga grada, zamjenik gradonačelnika izrazio je zadovoljstvo mogućnošću da se upozna s iskustvima Zagreba koja će zasigurno biti poticajna u donošenju konkretnih odluka jer, kako su istaknuli sugovornici, problemi gradova u mnogočemu su zajednički.

Na kraju susreta, zamjenik gradonačelnika Laszlo Attila zahvalio je zamjenici gradonačelnika na gostoprimstvu te ju je pozvao da, s delegacijom Grada Zagreba, posjeti Cluj Napocu, što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.


Gradske vijesti - 2009.