clanak False

Djeca iz Beslana stigla u Zagreb

Petu godinu zaredom, u organizaciji Grada Zagreba, djeca iz Beslana provest će tri tjedna u Novom Vinodolskom u hostelu Crvenog križa Zagreb „Vila Rustica“ .
18.06.2009.


Petu godinu zaredom, u organizaciji Grada Zagreba, djeca iz Beslana provest će tri tjedna u Novom Vinodolskom u hostelu Crvenog križa Zagreb „Vila Rustica“ . Danas im je, kao i ranijih godina, u Zračnoj luci dobrodošlicu zaželio gradonačelnik Milan Bandić:

- Ovo je peti put da vas možemo dočekati kao prijatelje i drage goste. Veselimo se svakom susretu s vama. Želim vam dobar provod, mnogo lijepog i ugodno provedenog vremena na jadranskoj obali – rekao je gradonačelnik Bandić, obećavši mališanima da će ih posjetiti barem na sat vremena tijekom njihova boravka na moru.

Podsjetimo, nakon terorističkog u Beslanu, u kojemu je, prema službenim podacima, stradalo 186 djece, Zagreb je među prvima u svijetu ponudio pomoć i otada, već pet godina, djeca dolaze na odmor i rehabilitaciju u Novi Vinodolski, a prije povratka u Rusiju, obično dan – dva ostanu i na Sljemenu. 
 


Gradske vijesti - 2009.