clanak False

EE galerija i EE kutak u Gradskom poglavarstvu

U auli Gradskog poglavarstva danas je otvorena EE infogalerija i info kutak gdje će se građani moći informirati o mjerama energetske efikasnosti koje mogu primijeniti u svojim domovima...

26.01.2009.


(Hina) - U zagrebačkome Gradskom poglavarstvu danas je svečano otvoren info-pult o zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti na kojem se građani mogu informirati o manjem korištenju i štednji energije te o zaštiti okoliša.

Na prigodnoj svečanosti stalni predstavnik UN-ova Programa za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj Yuri Afanasiev uručio je Energetsku povelju gradonačelniku Milanu Bandiću.

Tom poveljom Zagreb se pridružio 127 gradova i 20 županija u projektima UNDP-a energetske učinkovitosti zaštite okoliša.

Govoreći na otvorenju info-pulta gradonačelnik Bandić je istaknuo da se Zagreb, kao odgovorna Gradska uprava, aktivno želi uključiti u projekte energetske učinkovitosti i primjenu mjera zaštite okoliša i to uporabom najsuvremenijih ekološki prihvatljivih tehnologija i obnovljivih izvora energije.

Provedbom odredaba tog programa zagrebačka Gradska uprava i Zagrebački holding ispunjavaju svoje obaveze iz europske i hrvatske zakonske regulative gospodarenja energijom na lokalnoj razini.

Stalni predstavnik UNDP-a Yuri Afanasiev je rekao da je 127 gradova i 20 županija potpisalo sličnu povelju, a 61 grad aktivno provodi taj program. No, bez uključivanja Zagreba, sve to ne bi bilo moguće, rekao je Afanasiev. Grad Zagreb zadao si je ambiciozni plan uštede pet posto energije na godinu u sljedećih pet godina, dodao je stalni predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj zaželjevši gradonačelniku uspjeh u tom projektu.

Više...

Govor gradonačelnika

 


Gradske vijesti - 2009.