clanak False

Gradnja paviljona u Studentskom domu Stjepan Radić prema planu

Gradonačelnik Milan Bandić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Dražen Vikić Topić i ravnatelj Studentskog doma Niko Vidović obišli gradilište dva nova paviljona u Studentskom domu Stjepan Radić.
14.10.2009.


U današnjem obilasku Studentskog doma Stjepan Radić, gdje se grade dva dodatna paviljona, predstavnici partnera Projekta, gradonačelnik Milan Bandić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Dražen Vikić Topić i ravnatelj Studentskog doma Niko Vidović, uvjerili su se da radovi teku prema planu.

Kako se čulo, dva nova paviljona povećat će smještajni kapacitet Doma za 450 ležajeva. Manji paviljon imat će stotinjak mjesta i trebao bi biti gotov krajem godine, a završetak većeg, s otprilike 350 ležajeva, očekuje se u svibnju 2010. Polovinu iznosa troškova gradnje, vrijedne 50 milijuna kuna, pokrit će Grad, a dugu polovinu osigurat će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Sveučilište u Zagrebu i Studentski dom.

Izražavajući zadovoljstvo zbog napretka radova i realizacije ovog vrlo značajnog zajedničkog projekta na koji su Zagreb i obrazovanje predugo čekali, gradonačelnik Bandić napomenuo je da se realiziraju ili će se u budućnosti realizirati i drugi zajednički projekti Grada i države, kao npr. Muzej suvremene umjetnosti koji će ovih dana dobiti uporabnu dozvolu te Francuski paviljon.


Gradske vijesti - 2009.