clanak False

Gradonačelnik alpinisticama uručio medalje Grada Zagreba

Gradonačelnik Milan Bandić primio je, u zgradi gradske uprave, članove Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije Mt. Everest 2009. te im uručio medalje Grada Zagreba.
03.09.2009.

Vrlo smo ponosni na to što ste osvojili vrh svijeta, a još više što ste se vratili živi i zdravi, tim je riječima zagrebački gradonačelnik, na današnjem primanju na Trgu Stjepana Radića, izrazio svoje oduševljenje svjetskim podvigom koji je Hrvatska ženska alpinistička ekspedicija Mt. Everest 2009. ostvarila uspevši se na najviši svjetski vrh u svibnju ove godine.
Osim čestitki, gradonačelnik je dvjema članicama ekspedicije, Iris Bostjančić i Eni Vrbek, te voditelju ekspedicije i tajniku Hrvatskog planinarskog saveza, Darku Berljaku, uručio medalje Grada Zagreba, koje su im, u povodu Dana Grada Zagreba, dodijeljene za postignute i zapažene sportske rezultate te promociju zagrebačkog i hrvatskog sporta na domaćoj i inozemnoj sceni.

A u znak zahvalnosti na pomoći i podršci tijekom uspona, djevojke i njihov voditelj uručile su gradonačelniku Bandiću časopis s reportažom o usponu, tradicionalni nepalski nož kukri te komadić stijene kojeg su djevojke donijele s najvišega himalajskog vrha.


Gradske vijesti - 2009.