clanak False

Gradonačelnik na gradilištima

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je sedam gradskih gradilišta naglasivši pritom da ništa ne smije utjecati na kvalitetu izvođenja radova. Nadvožnjak Lj. Posavskog - Slavonska već je poprimio obličje...
07.08.2009.

S obilaska ljetnih gradilišta

 

Kako bi se uvjerio u tijek radova na gradskim gradilištima, gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas sedam lokacija naglasivši pritom da ništa ne smije utjecati na kvalitetu izvođenja radova. 

Nadvožnjak Lj. Posavskog - Slavonska već je poprimio obličje, a opsežan zahvat vrijedan 180 milijuna kuna trebao bi biti dovršen do konca studenog, a donja razina raskrižja bit će u funkciji već početkom rujna. Zahvalivši svima koji sudjeluju u toj zahtjevnoj gradnji, gradonačelnik je posebno istaknuo da promet u zoni gradilišta nije zaustavljen ni u jednom trenutku

Do početka rujna bit će dovršena i rekonstrukcija Martićeve i Bauerove, Šestinskog dola, Brozove ulice, Rudeške ceste i dogradnja OŠ Matija Gubec, a adaptacija i prenamjena postojeće zgrade za potrebe dječjeg vrtića Šumska jagoda na Bijeniku potrajat će do kraja studenoga ove godine.
Budući da je u Bauerovoj došlo do malih nepravilnosti u izvođenju nogostupa, gradonačelnik je najavio ponovni obilazak u roku tjedan dana kada će nogostup biti proširen na propisanu širinu. Inače, Martićevu i Bauerovu nakon rekonstrukcije krasit će drvored s obje strane, što znači novih 70 do 80 stabala.
.
Šestinski dol, Brozova i Rudeška dobivaju novu odvodnju, rubnjake, odnosno nogostup ili javnu rasvjetu i asfalt, a Brozova će nakon obnove imati i 110 novih parkirališnih mjesta.
U Osnovnoj školi Matija Gubec djecu će, nakon dogradnje, na početku školske godine dočekati šest novih, većih učionica i četiri manje s pripadajućim kabinetima, što znači da će pohađati nastavu u dvije, a ne više u tri, smjene.

Više o ljetnim radovima   //  Fotografije s gradilišta: Slavonska / Lj. Posavskog  // Martićeva / Bauerova

 


Gradske vijesti - 2009.