clanak False

Gradonačelnik obišao gradilište raskrižja Slavonska - Lj. Posavskog

 Na najvećem gradilištu u gradu, raskrižju Slavonske avenije i Ulice Ljudevita Posavskog radovi teku prema planu. Pripremni radovi su pri završetku, a 6. i 7. lipnja očekuje se početak gradnje nadvožnjaka.

01.06.2009.


U današnjem obilasku gradilišta raskrižja Slavonske avenije i Ulice Ljudevita Posavskog, trenutno najvećeg građevinskog zahvata u gradu, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, uvjerio se da radovi, koji su započeli u ožujku ove godine, teku prema planu.

Naime, kako se čulo, pripremni radovi su pri završetku, što znači da je završena kanalizacijska mreža, izmještanje i izgradnja elektroenergetske mreže i DTK te plinovodna instalacija. Trenutno je u tijeku asfaltiranje novoizgrađenih kolnika donje razine budućeg deniveliranog raskrižja. Položen je nosivi sloj asfalta, a 1. i 2. lipnja stavljat će se vezni asfaltni sloj po kojem će se privremeno odvijati promet. Izgradnja javne rasvjete i semaforske instalacije na novim prometnicama također je pri kraju, a preusmjeravanje prometa na njih očekuje se 6. i 7. lipnja, kada započinje izgradnja nadvožnjaka.

Glavni radovi ovog značajnog projekta odvijat će se u ljetnim mjesecima kada je promet u gradu smanjenog intenziteta, naglasio je gradonačelnik, a usprkos tome promet na toj dionici neće biti obustavljen, nego će se odvijati za cijelo vrijeme trajanja radova novim prometnicama koje su u fazi dovršavanja.

Rekonstrukcija raskrižja s dva izdignuta nadvožnjaka (po tri trake u smjeru istok-zapad i zapad-istok) i pravokutno semaforizirano raskrižje na sadašnjoj razini u smjeru sjever-jug, pospješit će protok prometa na istočnom ulazu u Zagreb. Planirana ukupna vrijednost radova, zajedno s rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa, iznosi oko 180 milijuna kuna, a raskrižje bi moglo biti gotovo već do kraja ove godine.


Gradske vijesti - 2009.