clanak False

Gradonačelnik obišao gradske četvrti Novi Zagreb istok i zapad i Brezovicu

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas gradske četvrti Novi Zagreb-istok, Novi Zagreb-zapad i Brezovicu, te prisustvovao startu utrke Delta Rally kod Arene Zagreb,
28.05.2009.


Nakon uručivanja zaključaka i ključeva najmoprimcima gradskih stanova u naselju Sopnica – Jelkovec, gradonačelnik Milan Bandić obišao je jučer još tri četvrti, ovoga puta u južnome dijelu grada: Novi Zagreb – istok, Novi Zagreb – zapad i Brezovicu.

U Brezovici, točnije u Donjem Dragonošcu, dovršeno je polivalentno sportsko igralište s umjetnom travom, površine oko 1125 m2, a u planu je i natkrivanje igrališta. U naselju Kupinečki Kraljevec uređuje se i proširuje Ulica Pandaki, kojom će u konačnici moći prometovati školski autobus, a na istočnoj će se strani sagraditi pješački nogostup. Sudionici obilaska nakratko su se zaustavili i kod objekta mjesne samouprave Brezovica, oko kojega je uređen okoliš te su razgledali obnovljen prostor mjesne samouprave u Donjim Trpucima.

U GČ Novi Zagreb – istok uređuje se okoliš i obnavlja komunalna infrastruktura s javnom rasvjetom uz crkvu u Sopotu, a nedavno je uređen i prostor mjesne samouprave u Zapruđu. U susjednoj četvrti, Novi Zagreb – zapad, ispred škole u Puškarićevoj postavljeno je novo autobusno stajalište, uređen je prostor mjesne samouprave Lučko u Unčanskoj, a s obzirom na to da je kod južnog ulaza u Arenu upravo započinjala utrka Delta Rally, gradonačelnik je sa suradnicima prisustvovao i tom događanju.


Gradske vijesti - 2009.