clanak False

Gradonačelnik primio izaslanstvo Policijskog prezidija Grada Mainza

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u gradskoj palači Dverce delegaciju policijskog prezidija Grada Mainza, predvođenu načelnikom Clausom Colausichom.
24.09.2009.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u gradskoj palači Dverce delegaciju policijskog prezidija Grada Mainza, predvođenu načelnikom Clausom Colausichom. Na susretu, kojemu je prisustvovao i načelnik Policijske uprave zagrebačke Tomislav Buterin te njegov zamjenik Mihael Varga, bilo je riječi o nastavku dugogodišnje suradnje i razmjeni stručnih iskustava između ova dva prijateljska grada.

Naglasivši da se sigurnost u Zagrebu još uvijek piše velikim slovima, gradonačelnik Bandić istaknuo je problem navijačkog nasilja te nasilja među maloljetnicima koje je u protekloj godini doživjelo iznenadnu, ali kratku eskalaciju. Pohvalivši sjajnu suradnju policijskih uprava dvaju gradova, načelnik Colausich rekao je da to nije problem s kojim se susreće samo Zagreb, nego i većina svjetskih gradova, a upravo se susretima ovog tipa te razmjenom iskustava i njihovom implementacijom, može povećati sigurnost u gradovima.

Na završetku sastanka, načelnik je gradonačelniku poklonio monografiju Zagreb-Mainz, a gradonačelnik Bandić svojim je gostima uručio monografiju o Zagrebu na njemačkom jeziku te uputio pozdrave svom kolegi iz Mainza, Jensu Beutelu.


Gradske vijesti - 2009.